Alte știri

Reacția lui Alexandru Jizdan vizavi de faptul că ANI cere confiscarea unei părți din averea sa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul democrat Alexandru Jizdan a venit cu o reacție vizavi de faptul că Autoritatea Națională de Integritate i-ar putea confisca o parte din avere „pentru a nu admite interpretarea acestei situații “cu semne de întrebare”, transmite Telegraph.md

Jizdan spune că ANI a admis careva confuzii în verificările sale ce țin de averea democratului.

Din cauză că ofițerul ANI nu a ținut cont de informațiile pe care le-a oferit Jizdan în timpul verificărilor, iar dovezile și declarațiile sale cu scopul de a exclude neclaritățile apărute nu au fost luate în calcul, parlamentarul ține să puncteze anumite detalii importante, în opinia sa.

1. Referitor la suma de bani despre care informează ANI că nu are dovada provenienței. Deputatul spune că acești bani sunt venituri acumulate din vinderea unei proprietăți de familie (un teren agricol al părințilorsăi) și au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului său de peste hotare, timp de 4 ani.

2. Imobilele deținute în afara Republicii Moldova, sunt 3 apartamente luate în chirie în perioada acelorași studii. „Respectiv, este absurd să-mi fie atribuite mie sau familiei mele în acest context.” spune Jizdan.

3. Despre faptul că nu a declarat o construcție din localitatea Molovata, democratul spune că terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de m care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt.

4. Cât despre suma de 53 de mii lei, bani care nu au fost incluși în declarația de venit de acum 4 ani, Jizdan spune că acești bani sunt veniturile soției sale din activitatea didactică, care din greșeală nu a fost indicată la momentul depunerii.

„Am prezentat toate informațiile și detaliile necesare care explică fiecare întrebare pe care a avut-o această instituție cu drept de a verifica, dar mă conving că nu s-a luat în calcul nimic absolut, fapt care îmi pare absolut incorect.

Din această cauză, este absolut necesar ca instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz în care sunt vizat și care mai degrabă seamănă cu “intenții politice”, a scris Alexandru Jizdan.

Citește și: ULTIMA ORĂ // ANI cere confiscarea unei părți din averea democratului Alexandru Jizdan

loading...

Comments are closed.