Reacția lui Andrian Candu la declarațiile lui Dodon privind o eventuală preluare a Aeroportului Chișinău și Portului Giugiulești de către ruși

Andrian Candu, Candu replica pentru Dodon, Aeroportul pe mana rusilor, Portul Giurgiulesti va fi cedat rusilor, pdm, Igor Dodon, concesionarea aeroportului,

Deputatul democrat, Andrian Candu, a reacționat dur la declarațiile făcute de președintelui Igor Dodon, precum că Aeroportul Internațional Chișinău și Portul Internațional Giurgiulești ar putea fi preluate de „investitorii ruși”.

Candu se întreabă dacă nu cumva Igor Dodon a promis la Moscova ca “porțile” țării să fie cedate investitorilor din Federația Rusă.

“Strategia pusă la punct de Alianța pro-rusa PSRM-ACUM, este ca cele mai importante active alte statului, considerate “porțile” țării sa fie date pe mâna rușilor. Iată de ce Președintele Dodon tot insista ca subiectul aeroportului sa fie discutat de câteva ori la Consiliul de Securitate. Probabil au fost făcute promisiuni la Moscova?!”, a scris democratul pe pagina sa de facebook.

Andrian Candu s-a adresat și Prim-ministrului Maia Sandu, întrebând de ce ar fi mai bun un investitor din Federația Rusă decât Rothschild.

„Dna Maia Sandu, deci investitorul actual de la aeroport, care este reprezentantul unei dinastii importante din occident, cum este Rothschild, și care a promis milioane ce vor fi investite în continuare, este mai bine sa fie înlocuit cu ruși? Sau cei din Olanda care astăzi administrează portul Giurgiulești la fel nu sunt buni, și trebuie înlocuiți și ei cu „investitori” din Rusia?”, se mai spune în postare.

Amintim că Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că „apariția unui investitor rus Portul Internațional Giurgiulești în viitorul apropiat este destul de reală”. Potrivit lui Dodon, autoritățile de la Chișinău sunt gata să aibă discuţii cu toţi investitorii atât din Est cât şi din Vest”, sugerând că, totuşi, oamenii de afaceri din Federaţia Rusă ar fi ceva mai atractivi pentru Chişinău, fiind un investitor „interesant şi pe înţelesul nostru”.

Total
0
Shares
Total
0
Share