Alte știri

Reacția lui Fadei Nagacevschi la implicarea lui Aureliu Ciocoi în subiectul secțiilor de votare: ”Mă disociez de reacția Guvernului demisionar”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi a rămas nedumerit și nemulțumit de reacția de ieri a premierului interimar al țării, Aureliu Ciocoi în contextul deciziei CEC care a decis ca la alegerile parlamentare anticipate, în diasporă să fie deschise doar 139 de secții de vot și nu 190, așa cum au recomandat reprezentanții MAEIE, informează Realitatea.md

Nagacevschi scrie pe Facebook că Comisia Electorală Centrală este o instituție independentă și orice presiune asupra membrilor acesteia este inadmisibilă.

„Am rămas surprins de reacția publicată pe pagina oficială a Guvernului cu privire la hotărârea CEC privind numărul secțiilor de votare peste hotare. Mă disociez de această reacție care contravine rolului și esenței Guvernului, mai ales al unui Guvern demisionar cu atribuții de administrare a treburilor curente. Tratez acest mesaj publicat pe pagina oficială a puterii executive ca utilizare a resursului administrativ al statului în acțiuni cu tentă electorală, ca o presiune inadmisibilă asupra CEC, mesajul afectând grav funcționalitatea executivului și reprezentând un precedent extrem de periculos pentru stat”, anunță Nagacevschi.

În context, ministrul interimar al Justiției solicită colegilor să se abțină în a atrage Guvernul demisionar în acțiuni cu tentă electorală și în a utiliza statutul de membru al Guvernului pentru a pune presiune pe organul electoral.

Amintim că, prim-ministrul Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a venit cu o reacție în urma deciziei CEC privind deschiderea numărului de secții de votare peste hotare. Astfel, șeful cabinetului de miniștri precizează că Guvernul va face tot posibilul pentru acoperirea financiară a bunei organizări a scrutinului electoral atât în țară, cât și peste hotare.

Citește și: VIDEO // Candidat BeCS: ”Suntem gata să investim, anual, câte 300 de milioane de lei pentru infrastructura din satele Moldovei”

loading...

Comments are closed.