Politică

Reacția lui Igor Dodon: Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Imediat după ce a avut loc Ședința Parlamentului în care Fracțiunea Partidului Socialist din Republica Moldova a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o reacție printr-o postare pe facebook.

Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ.

Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale.

Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept.
Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni.

Îndemn toate fracțiunile parlamentare din Coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie.

Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale.
Respectați Constituția țării, înainte de toate.

loading...

Comments are closed.