Politică

Reacția lui Igor Dodon vizavi de „cearta” dintre Chicu și Mureșan: „Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi. Asta este ceea ce e cu adevărat rămâne important”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În lumina recentelor evenimente, legate de replicile dure dintre premierul Ion Chicu și europarlamentarul Siegfried Mureșan, Igor Dodon a venit cu o reacție, transmite Telegraph.md

„În ultimele zile fost făcute mai multe declarații care ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi și in special cu România și Federatia Rusă”, scrie Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Șeful statului afirmă că poziția sa a rămas neschimbată – dânsul pledează pentru o politică externă echilibrată, relatii reciproc avantajoase și cu Estul și cu Vestul, în care pe primul plan este interesul nostru național și bunele relații cu partenerii strategici externi.

Totodată, Dodon afirmă că constată cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră.

„Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetățenilor și să nu fie afectată de diferite declarații indiferent de care parte sunt făcute.

Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce cu adevărat rămâne important în relația noastră.” declară Igor Dodon.

Citește și: Democrații solicită convocarea Consiliului coaliției PSRM-PDM, după declarațiile lui Chicu în disputa cu eurodeputatul Mureșan

loading...

Comments are closed.