Politic

Reacția Marianei Durleșteanu la ajutorul financiar ratat: E strigător la cer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-candidata majorității parlamentare la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu a venit cu o reacție la faptul că Republica Moldova a ratat un ajutor financiar oferit de România, informează Realitatea.md

Este strigător la cer cum se gestionează lucrurile la Chișinău. Rușine pentru așa ceva. România ne oferă ajutor și proiectul Protocolului 6 a fost trimis în noiembrie 2020 și toți de la putere nu reacționează. Cine se va face responsabil?”, se întreabă Durleșteanu.

Amintim că, ieri Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la 27 aprilie 2010, își încetează valabilitatea duminică, 28 martie 2021, la zece ani de la intrarea sa în vigoare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe Guvernul interimar de la Chișinău a invocat că nu ar avea competențele necesare pentru prelungirea programului de asistență, fapt ce a dus stoparea acordării ajutorului financiar.

Citește și: Declarație PSRM: Maia Sandu și PAS bagă țara într-o criză economică și socială profundă

loading...

Comments are closed.