Alte știri

Reacția ministrului Justiției, după achitarea lui Veaceslav Platon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ce să fac? Să strig justiția Președintelui l-a achitat pe Platon sau cum? Este reacția ministrului în demisie al Justiției, Fadei Nagacevschi, care s-a expus asupra achitării controversatului afacerist, Veaceslav Platon, scrie safenews.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Parlamentul este dizolvat, Guvernul este în demisie, membrii CSM despre care se pretindea că ar fi fost numiți politic au fost înlăturați de către Curtea Constituțională.

Avem o singură putere politică(neutră) – Președintele RM.

Domnul Platon a fost achitat acum.

Ce să fac? Să strig justiția Președintelui l-a achitat pe Platon sau cum?

Vă amintesc, anume așa procedau cei de la PAS când domnul Filat era eliberat înainte de termen din detenție la finele anului 2019.

Poate e timpul de renunțat la populism, dorință de control și de lăsat justiția în pace și politicienii să se consolideze pentru a implementa cu suportul CoE reforma pregătită de MJ, care este conformă bunelor practici, vizează toate domeniile importante, fiind agreată cu partenerii de dezvoltare.

Chiar cineva crede că prin control asupra justiției va avea de câștigat multe politic și/sau electoral?

Vă asigur, doar se creează precedente ce costă scump statul de drept.

Într-un final suferă și poporul, și politicienii.

Nu trebuie să studiați prea mult, priviți înapoi perioada ultimilor zece ani.

Nu va trece mult din punct de vedere politic și vă veți convinge și voi”, scrie Nagacevschi.

Precizăm că controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. Sentința motivată va fi anunțată pe 2 iulie curent.

Cererea de achitare a lui Platon a fost depusă la indicația lui Alexandr Stoianoglo – procurorul general selectat de Guvernul Maia Sandu, președintele Comisiei de selectare fiind Olesea Stamate.

loading...

Comments are closed.