Politic

Reacția nervoasă a președintelui Dodon după ce a fost suspendat pentru a treia oară!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a fost suspendat pentru a treia oară. O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații de la Curtea Constituționale. În urma acestei suspendări, reacția președintelui nu s-a lăsat mult timp așteptată.

Igor Dodon justifică încălcarea Constituției prin nedorința de a investi noii miniștri și de a vota legi care contravin dorinței cetățeanului. Totodată acesta învinuiește Curtea Constituțională că ar face partizanat politic împotriva lui.

Mai jos vă prezentăm reacția integrală a lui Igor Dodon fără a efectua careva modificări:

„După cum am promis, nu voi ceda în niciun caz în fața guvernării. Nu voi accepta candidaturi compromise și nu voi semna legi care contravin intereselor cetățenilor.

Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe.

După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în cîteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și în Guvern, și în Parlament, și în Curtea Constituțională. Este inadmisibil ca cetățenii care au jurat credință statului român să decidă politica statului moldovenesc.

În ce privește legea anti-propagandă, aceasta constituie un abuz evident asupra libertății de informare a cetățenilor Republicii Moldova. Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraților, aflați la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalității Republicii Moldova? Referitor la informarea cetățenilor, există multe posibilități prin care ei vor putea avea acces la știrile cenzurate politic.

Iar ceea ce face acum guvernarea seamănă mai mult a agonie, decît a democrație.

Va veni timpul, și politica standardelor duble va face victime în rîndul democraților. Ei vor avea de suferit, pe termen lung, inclusiv din cauza geopoliticii agresive pe care ei o promovează.

In acest an va fi dată lupta decisivă. De aceea, îndemn cetățenii la consolidarea tuturor forțelor patriotice împotriva guvernări eurounioniste, care crede că prin forță și presiune va supune voința poporului.

Victoria va fi de partea noastră.”

 

loading...

Comments are closed.