Politică

Reacția oficială a PAS, după decizia de astăzi a CC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acţiune şi Solidaritate salută decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova privind existenţa circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a. Declaraţia a fost făcută pe Facebook de către preşedintele interimar al PAS, Igor Grosu, informează TVR Moldova

Considerăm că este o decizie favorabilă, justă şi oportună. Am afirmat mereu că principala problemă a acestei ţări este o guvernare incapabilă, iresponsabilă, care se baza pe o majoritate parlamentară coruptă şi toxică. Aşteptăm decretul prezidenţial de dizolvare a Parlamentului şi declanşarea procesului electoral”, a scris Grosu.

Prin decizia de astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituţională a constatat că există circumstanţe care justifică dizolvarea legislativului. Potrivit hotărârii, se constată drept circumstanţăbcare justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a imposibilitatea formării Guvernului, în conformitate cu articolul 85, alineatele 1 şi 2 din Constituţie. Hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial.

Citește și: Reacția lui Andrian Candu vizavi de avizul CC: „Anticipate să fie”

loading...

Comments are closed.