Politică

Reacția PDM la discuțiile dintre PSRM și PAS cu DA: Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtătorul de cuvânt PDM, Vitalie Gămurari spune că, la fel ca majoritatea moldovenilor, Partidul Democrat asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova. Democrații constată că fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate.

„Cetățenii văd că interesul lor față de funcții e atât de mare că sunt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii”, a scris Gămurari pe Facebook.

În acest context, PDM a reamintit că pe primele poziții în prioritățile descrise de moldoveni se află creșterea salariilor, pensiilor, siguranța locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-și poată procura locuințe. „Toate aceste acțiuni au fost pe agenda de priorități a guvernării PDM și vor fi în continuare prioritatea noastră în modul în care vom activa”, declară democrații.

Totodată, PDM cere partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, să înțeleagă că s-a încheiat campania electorală și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții.

Partidul Democrat consideră că forețele parlamentare au obligația de a se ocupa cu maximă prioritate și implicare de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii. „Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real și constructiv, este nevoie de maturitate politică. Pentru asta trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărțirea de funcții”, a punctat Gămurari.

Gamurari, la briefingul PDM: În zilele următoare, peste 550 de mii de pensionari vor primi ajutorul unic de 600 de lei, partidul democrat, pavel filip guvern, candu parlament, salarii moldova, 

loading...

Comments are closed.