Alte știri

Reacția Platformei DA la decizia Curții Constituționale prin care a fost respinsă cererea legată de deschiderea secțiilor de votare peste hotare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma Demnitate și Adevăr consideră drept o victorie hotărârea prin care Curtea Constituțională a respins cererea legată de deschiderea secțiilor de votare pentru locuitorii regiunii transnistrene la alegerile parlamentare din 11 iulie, declarând-o inadmisibilă, informează Radio Chișinău

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă, reprezentanții Platformei DA care au sesizat înalta Curte, au spus că au pus capăt abuzurilor într-un teritoriu necontrolat de autoritățile constituționale.

Aceștia au spus că se vor protesta mâine în fața Curții de Apel Chișinău, la ora 12:00 unde se va rejudeca acest dosar pentru a manifesta față de corupția din sistem.

Amintim că CEC a decis deschiderea a 44 de secții de vot pentru locuitorii din stânga Nistrului, inclusiv trei în localități controlate de regimul separatist.

Ulterior, CEC și-a revizuit decizia și nu va mai organiza cele trei secții în Tighina și Corjova, în urma unei atenționări a Serviciului de Informații și Securitate asupra riscurilor de securitate în aceste localități.

Citește și: Andrei Năstase din nou în stihia sa: Platforma DA anunță proteste

loading...

Comments are closed.