Reacția PP ”ȘOR”, după ce formațiunea a fost declarată neconstituțională: ”Reprezintă ultimul pas spre uzurparea puterii în stat”

Hotărârea Curții Constituționale, luată la indicația regimului Sandu-PAS, prin care a fost admisă sesizarea Guvernului și prin care Partidul „ȘOR” a fost declarat neconstituțional, este una fără precedent, astfel a reacționat formațiunea lui Ilan Șor la decizia de astăzi a CC.

”Decizia reprezintă ultima lovitură dată democrației Republicii Moldova, a statului de drept și este ultimul pas spre uzurparea puterii în stat de către actuala guvernare și președintele Maia Sandu, care au instituit dictatura.

Astăzi, marionetele Maiei Sandu și PAS de la Curtea Constituțională au demonstrat că și această instituție este una capturată, care acționează după bunul plac al regimului. De asemenea, Curtea este o bâtă împotriva oponenților politici, în special a Partidului „ȘOR”, care lucrează pentru oameni și implementează proiecte ce le aduc cetățenilor siguranță, confort și bunăstare. Regimul Sandu-PAS a instituit dictatura în Republica Moldova și comite nenumărate ilegalități și abuzuri, pentru a se menține la putere.

Decizia Curții a fost luată de către marionetele CC, împreună cu exponenții actualei guvernări, cu mult timp înainte. Ședințele CC de până acum nu au fost decât un act de simulare a democrației. Acest lucru l-a confirmat și reprezentantul Guvernului la Curte, Eduard Digore, care, după pronunțarea verdictului, a declarat că argumentele lor se conțin în hotărârea Curții Constituționale. Asta în condițiile în care hotărârea Curții încă nu a fost publicată.

În cadrul ședințelor Curții Constituționale, avocații Partidului „ȘOR” au argumentat de mai multe ori că sesizarea Guvernului împotriva formațiunii lui Ilan Șor este vădit nefondată și nu există temei de scoatere a partidului în afara legii. Mai mult, argumentele invocate de Guvern, în sesizarea privind declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR”, nu se referă la ceea ce intră în competența de examinare a Curții Constituționale.

Cei care merită să fie scoși în afara legii sunt reprezentanții actualei guvernări. Anume PAS trebuie să fie lichidat, pentru că a capturat justiția, instituții ale statului și-a numit verișoarele, nepoatele, rudele, unchii, mătușile, mamele, tații, surorile, frații în toate posturile de stat și, prin asta, a corupt și a uzurpat puterea în Republica Moldova. PAS trebuie declarat neconstituțional, deoarece militează împotriva valorilor Legii Supreme, a drepturilor fundamentale ale omului și slujește intereselor străine și nu intereselor cetățenilor țării.

De asemenea, apărătorii au prezentat, în cadrul ședințelor Curții Constituționale, mai multe probe, inclusiv video, care demonstrează afilierea politică a noului președinte al Curții, Nicolae Roșca, cu Maia Sandu, precum și cu partidul său de la guvernare – PAS. Toate solicitările privind recuzarea președintelui CC, privind respingerea argumentelor care nu sunt de competența Curții au fost respinse de magistrați – marionetele regimului.

Din punct de vedere juridic, constatăm că hotărârea Curții nu se încadrează în temeiurile prevăzute de art. 41 din Constituție cu privire la temeiurile de declarare neconstituțională a unui partid politic. Atragem atenție asupra faptului că această hotărâre va fi neapărat contestată la Curtea Europeană și suntem siguri de o rușinoasă condamnare fără precedent a Republicii Moldova, decizie care va intra în analele istoriei și jurisprudenței europene. Iar cei care se fac vinovați de aceste fărădelegi vot trebui să răspundă în fața legii.

Decizia CC mai demonstrează că Maia Sandu și PAS sunt conștienți că dacă Partidul „ȘOR” va veni la guvernare, va schimba în totalitate situația din țară. Moldova va deveni un stat prosper. Maia Sandu și gruparea ei de incompetenți nu vor ca cetățenii Republicii Moldova să aibă parte de o viață bună, ci vor să-i vadă îngenuncheați și flămânzi, incapabili să-și achite facturile de întreținere, să înghețe în casă și să moară de foame.

În pofida tuturor piedicilor, Partidul „ȘOR” este și va fi în sufletul a sute de mii de oameni, care au avut de beneficiat de pe urma proiectelor noastre frumoase. Nimeni nu va putea să-l „lichideze” de acolo, să-l scoată „în afara legii”. Echipa partidului „ȘOR” va continua să activeze și să lupte legal pentru păstrarea identității sale și pentru continuarea realizării promisiunilor date față de cetățeni. Noi vom deveni și mai puternici, și mai încrezători în forțele proprii, și mai motivați să facem lucruri bune pentru Moldova și cetățenii ei. Orice regim are sfârșit. Pentru actualul regim, sfârșitul va fi dureros”, se arată în comunicatul PP ”ȘOR”.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share