Politic

Reacția Președintelui RM la schimbarea miniștrilor propuși de PDM: Iată ce spune Dodon despre Ciubuc și Silvia Radu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele statului Igor Dodon a anunțat azi că Prim-Ministrul Pavel Filip i-a comunicat de ieri că vrea sa facă remanieri în ministere și l-a informat despre mai multe candidaturi. Dodon, la rîndul său, i-a răspuns că pot discuta asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu politice.

Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata și nu mai e mult pînă acest lucru se va întîmpla, după alegerile parlamentare. Dar pînă atunci, Executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului a refuzat pîna acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă a avut motive întemeiate s-o facă. În alte situații, propunerile făcute de Prim-Ministru au fost persoane pe care nu avea motive să le respingă, a mai spus Dodon.

„Astăzi voi semna demisia miniștrilor actuali. Apoi voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a încheiat Dodon.

Plahotniuc si pavel filip, guvernul republicii moldova, sedinta guvernului in raioane, discurs plahotniuc, briefing plahotniuc, conferinta de presa plahotniuc, reforme plahotniuc, plahotniuc si guvernulAmintim că astăzi liderul PDM Vlad Plahotniuc și premierul RM Pavel Filip au anunțat că vor să aducă în fruntea ministerului Agriculturii pe Nicolae Ciubuc, fost șef la AIPA, și pe fostul primar al Capitalei, Silvia Radu, la conducerea Ministerului Sănătății.

Conform Constituției Moldovei, un ministru se schimbă în guvern prin următoarea procedură juridică: Premierul propune candidatura Parlamentului, majoritatea deputaților votează candidatura propusă, apoi președintele statului semnează decretul de investire în funcție a noului ministru.

loading...

Comments are closed.