Reacția primarului Ruslan Codreanu: Cărui guvern se subordonează Primăria Chișinău?

Reacția lui Ruslan Codreanu, Cărui guvern se subordonează Primarul de Chișinău, republica moldova, guvernul filip, 

Ieri seara, primarul capitalei Ruslan Codreanu a convocat șefii de direcții și întreprinderi ai primăriei. Aceștia au decis cum activează mai departe după ce țara s-a pomenit cu două guverne, unul condus de Pavel Filip și altul de Maia Sandu.

“Criza politică de la nivel central își lasă amprenta și pe activitatea unor colegi, care au intrat într-o zonă de expectativă. Mesajul meu a fost că primăria nu are ce aștepta, asa cum nu pot aștepta problemele zilnice ale oamenilor și ale orașului. Să fie clar, primăria nu este institut de analize politice, suntem autoritate publică locală care trebuie să se ocupe de problemele chișinăuienilor”, a scris Ruslan Codreanu pe facebook.

“În câteva zile începem reparația curților de bloc și reparația celor 12 străzi, reparațiile în zeci de instituții de învățământ au fost deja demarate, facem reparații și procurări de utilaj în 9 instituții medicale, lucrăm pentru lansarea a încă 3 servicii publice electronice municipale, 7 parcuri și scuaruri sunt în plin proces de renovare, stația de levigat pentru Țânțăreni a fost adusă, renovarea subteranelor, asamblarea a încă 15 troleibuze și alte proiecte bugetate pentru acest an”, a adăugat primarul.

Amintim că pe data de 8 iunie, deputații PSRM și blocul ACUM au învestit ilegal în funcție Guvernul Sandu. Termenul limită era 7 iunie, așa cum a decis Curtea Constituțională. În aceeași zi de sâmbătă, Zinaia Greceanîi a fost aleasă ilegal președinta Parlamentului. Ulterior Igor Dodon a fost suspendat din funcția de Președinte, iar premierul Pavel Filip a semnat în locul lui Decretul de dizolvare a Parlamentului și de organizare a alegerilor anticipate pe data de 6 septembrie.

primaria chisinau, alegeri chisinau, alegeri locale 20 mai, alegeri de primar capitala, ion ceban alegeri, silvia radu alegeri, candidat comun, bloc electoral comun, candidat unic

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share