Reacția PSRM la înaintarea lui Andrei Năstase la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

PSRM a luat act de cunoștință cu înaintarea candidaturii lui Andrei Năstase la postul de premier al Republicii Moldova și a venit cu o reacție, transmite Telegraph.md

Reacția PSRM integral, în persoana socialistului Vlad Bătrâncea o puteți citi mai jos:

Am luat act de candidatura domnului Andrei Năstase, dar înainte de a ne expune, vrem să vedem dacă nu e o nouă scenetă din teatrul penibil al partenerei lui, al celei pe care a băgat-o în politică și a făcut-o președinte.

Acum există un alt candidat, care are deja 54 de voturi, este o majoritate constituită oficial și președintele țării e obligat să respecte Constituția și să înainteze candidatul.

Dacă domnul Năstase ne demonstrează că nu e un canidat marionetă ca și Gavrilița, putem avea o discuție cu el, să vedem ce susținere are și ce program are. Apoi vom decide ce facem mai departe. Scopul nostru e să avem un guvern stabil următoarele 3 luni, să fie gestionată țara cât mai profesionist, apoi putem merge în anticipate într-o situație stabilă în țară, nu în haosul care distruge țara și generează noi crize ecnomice și sociale.

Spre deosebire de PAS și președintele său, PSRM și președintele nostru vom manifesta responsabilitate și vom dialoga cu toate partidele, după care se va lua decizia cea mai înțeleaptă și mai potrivită pentru cetățeni, nu pentru o persoană sau alta, nu pentru un partid.

Ceea ce putem spune sigur e că nu vom accepta scenete penibile ca cea de azi, unde această rușine națională pe numele ei “Fake Gavrilița” a venit să își bată joc de cetățeni, ca o veritabilă marionetă e celei care stă la președinție și tratează cetățenii ca pe niște cobai, face experimente pe ei cu astfel de jocuri “de-a politica și de-a președintele”.

Iar Maia Sandu trebuie să înțeleagă că dacă încalcă Constituția, va răspunde pentru acestă uzurpare a puterii. Și nu va răspunde în fata socialiștilor sau a partidelor pe care le ignoră, dar va răspunde în fata cetățenilor și în fața legii“, a scris Bătrâncea, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Constituționalist: Președintele este obligat să înainteze candidatul susținut de majoritatea parlamentară

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share