Alte știri

Reacție: În ceasul al 12-lea, Năstase și Maia Sandu și-au trădat alegătorii. Ce au făcut la întâlnirea cu Kozak?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 2016 încoace, de când Igor Dodon a fost ales Președintele Moldovei, liderii PAS cu DA Năstase și Maia Sandu l-au criticat permanent pentru deplasările sale frecvente la Moscova, unde se întâlnea cu președintele rus Vladimir Putin. Iar în 2019, când Putin l-a trimis pe Dmitri Kozak la Chișinău, ce au făcut Năstase și Maia Sandu? Au mers la întâlnire cu el pe furiș. Și încă unde? La Reședința de Stat (instituția în care se se află Dodon). Mai pe scurt, în ceasul al 12-lea, Năstase și Maia Sandu și-au trădat alegătorii.

Ei, care se dau cei mai mari anti-ruși de la Chișinău, iar partidele lor se dau cele mai pro-europene forțe politice, chiar unioniste, s-au dus noaptea să discute cu omul lui Putin. Pe mine nu mă șochează, nici nu aveam mari așteptări geopolitice de la blocul PAS-DA, dar mă întreb ACUM cu ce sentimente au rămas susținătorii lor când au văzut ce s-a întâmplat…

Nu avem de unde să știm dacă s-a discutat despre posibilitatea unei alianțe între PSRM și blocul ACUM în Parlament, dar mă întreb oare ce se putea de discutat? Cel puțin, pot fi sigur că Năstase și Maia Sandu nu au vorbit cu domnul Kozak despre integrarea Moldovei în UE. Fiți de acord că asta ar fi total absurd.

Și nu prima dată când așa-zișii pro-europeni de la Chișinău își trădează votanții naivi. Oare în 2016, când Năstase organiza proteste împreună cu Dodon și Renato Usatîi, nu tot asta s-a întâmplat? Pe urmă, finul lui Țopa s-a unit cu Maia lui Filat, dar vedem că și în acest format politic, ei sunt gata în orice moment prielnic să cadă în genunchi în fața Moscovei. E alegerea lor!

Apropo, Andrei Năstase cu Maia Sandu permanent se laudă că sunt cei mai transparenți politicieni din Moldova. Însă ieri nu am văzut că ei să anunțe jurnaliștii că merg la întrevederea cu Dmitri Kozak. Iar după ce au stat la masa de discuții cu oficialul rus, la fel nu am văzut să facă vreo conferință de presă, să ne spună careva detalii despre întâlnirea lor. Să vedem dacă de acum încolo vor mai avea nas să critice că Guvernul Filip a fost învestit noaptea.

Constantin Bîrcă, jurnalist Telegraph.md 

seara, 2 iunie 2019 – Chișinău
loading...

Comments are closed.