Politică

Reacție: O coaliție între PSRM și Platforma DA i-ar fi pe plac lui Țopa!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Năstase este gata să facă alianță cu Partidul Socialiștilor, deoarece ar avea nevoie de un decret de amnistiere din partea lui Igor Dodon pentru omul de afaceri Victor Țopa. Declarația a fost făcută de către comentatorul politic, Victor Nichituș, într-un interviu, scrie Tvc.md.

Potrivit lui Nichituș, Andrei Năstase ar face alianță cu PSRM deoarece are propriul interes, își dorește din partea lui Igor Dodon un decret de amnistiere a nașului său, controversatului om de afaceri care se află acum în Germania, Victor Țopa.
 
”Președintele Dodon are posibilitatea de veni cu un decret de amnistiere având în vedere că Victor Țopa, care este finanțatorul din umbră al partidului Platforma Demnitate și Adevăr, și care este condamnat de către autoritățile din R. Moldova. Există, desigur, acest interes de o coaliție care să scoată de la guvernare pe președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care se pare că este dușmanul numărul 1 al domnului Victor Țopa. Deci, o coaliție între socialiști și, probabil, fracțiunea aceasta parlamentară a Platformei DA i-ar fi pe plac domnului Țopa”, a spus Victor Nichituș.
 
În cazul alegerilor anticipate, analistul politic spune că cei care vor avea de câștigat sunt democrații și partidul ”ȘOR”, deoarece au demonstrat întotdeauna că sunt capabilI să-și îndeplinească promisiunile. ”Acțiunile celor din partidul ”ȘOR” sunt foarte inteligente, sunt urmate de fapte, iar cetățeanul, fiind un om pragmatic, în R Moldova, moldovenii au devenit pragmatici, clar că au votat un partid care vine să facă fapte, FAPTE, nu vorbe. Vedem că cei de la blocul ”ACUM” vin doar cu vorbe, observăm că cei de la PSRM, vin și ei doar cu vorbe”, a spus Nichituș.
 
Potrivit lui, cel mai probabil, țara noastră se îndreptă spre alegeri anticipate, iar acest lucru înseamnă creșterea numărului de mandate pe care le are partidul Democrat și partidul ”ȘOR”. Cei care au de pierdut sunt socialiștii și cei din blocul ”ACUM”. Anterior, analiștii politici au declarat că Blocul ACUM ar fi fost creat pentru a-i scăpa de la închisoare pe fostul premier Vlad Filat, pe controversații frați Victor și Viorel Țopa care se află acum în Germania, dar și pe omul de afaceri Veaceslav Platon.
victor nichitus
Victor Nichituș
loading...

Comments are closed.