Politic

(reacție video) Vicepreședintele PAS Mihai Popșoi „o pune într-o poziție neplăcută pe Maia Sandu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Propunerea liderului PDM Vlad Plahotniuc de a anula obligativitatea serviciului militar în termen pentru tineri, și trecerea la o armată profesionistă în Republica Moldova, a stârnit o reacție negativă din partea vicepreședintelui PAS, Mihai Popșoi.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a ținut să-i explice lui Popșoi că niciodată nimeni nu a spus că se renunță la armată. „A renuța la serviciul în termen nu înseamnă a renunța a armata. Foarte multe state au făcut-o și au trecut treptat în ani de zile la armată profesionistă, și asta ne dorim și noi. Să avem militari profesioniști, cu contract, cu foarte bună asigurare materială, a declarat Andrian Candu.

În al doilea rând, politicianul din PDM spune că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt pentru a renunța la serviciul militar în termen. „Probabil vicepreședintele PAS nu a discutat foarte bine cu conducerea partidului și mie mi se pare că în cazul de față o pune într-o poziție neplăcută pe doamna Maia Sandu”, a mai spus Candu.

Președintele Parlamentului a conchis că Armata Moldovei trebuie să fie profesionistă, bine dotată și bine întreținută pentru că țara are nevoie de o armată în măsură să ne asigure securitatea.

Telegraph.md amintește că militarii moldoveni celebrează Ziua Armatei în fiecare an pe 3 septembrie.

loading...

Comments are closed.