Politică

Reacții la decizia Curții Constituționale. Ce spune ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi

Pinterest LinkedIn Tumblr

După anunțul Curții Constituționale privind inadmisibilitatea sesizării depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate, referitoare la dizolvarea Parlamentului, formațiunea a reacționat cu un mesaj succint pe pagina de Facebook, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău

PAS amintește că după consultările din 28 decembrie 2020 cu președinta Maia Sandu, toate fracțiunile au declarat că-și doresc alegeri anticipate și dizolvarea Parlamentului, astfel că deputații PAS au sesizat Curtea Constituțională privind posibilitatea autodizolvării prin votul a unei majorități calificate a deputaților.

”Curtea a statuat că autodizolvarea Parlamentului prin adoptarea unei hotărâri a legislativului nu este posibilă. Astfel, dizolvarea Parlamentului se poate face doar prin îndeplinirea condițiilor din art. 85 alin. (1) și (2) din Constituție”, mai constată PAS.

În opinia deputatului Platformei DA, Dinu Plângău, Curtea Constituțională a emis o hotărâre absolut previzibilă. Totodată, într-un mesaj pe Facebook, el estimează că deputații socialiști și cei ai Partidului Șor ar putea declanșa procedura de suspendare a președintelui și ar putea constitui o majoritate parlamentară care să-l înainteze pe Igor Dodon la funcția de prim-ministru.

Pe de altă parte, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, califică sesizarea PAS ca fiind o tentativă eșuată ”de a acoperi abuzul constituțional al Președintelui privind refuzul de a desemna candidatul pentru funcția de Prim-ministru. A eșuat și teoria populiștilor că Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea chiar dacă Președintele nu înaintează candidatul pentru funcția de Prim-ministru”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook.

Citește și: PSRM propune o comisie cu privire la construcția unor noi baraje la Novodnestrovsk

loading...

Comments are closed.