Recean a participat la cel mai mare eveniment digital al țării – Moldova Digital Summit

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Moldova Digital Summit, cel mai mare eveniment digital al țării. În discursul său, premierul a accentuat că, în ultimii ani, sectorul IT a făcut un salt important, devenind atractiv pentru tinerii din Republica Moldova și unul dintre cei mai mari contribuitori la dezvoltarea economică a țării.

Premierul a felicitat comunitatea digitală pentru realizările extraordinare pe care le înregistrează și a mulțumit antreprenorilor pentru promovarea imaginii Republicii Moldova ca un hub IT internațional. „Sunteți unul dintre cele mai dinamice și atractive sectoare din țară. Apreciez foarte mult faptul că noi avem, aici, în Republica Moldova, talentul de a crea și de a integra cunoștințele disponibile, astăzi, pe întreaga planetă”, a spus șeful Guvernului.

În context, premierul a menționat că garanțiile pentru investitorii în domeniul IT în IT Park au fost prelungite până în anul 2035, astfel încât sectorul să se extindă și să crească în același ritm.

De asemenea, prim-ministrul a anunțat că, în acest an, Guvernul va demara proiectarea și dezvoltarea „Parcului Viitorului”, un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional, astfel încât să poată colabora și crea valoare adăugată. De asemenea, începând cu anul viitor, urmează să fie lansat și un fond de investiții pentru startup-uri, prin care acestea vor fi finanțate de către stat și investitorii privați.

Ediția curentă a Moldova Digital Summit se desfășoară între 6 și 7 iunie, sub genericul „Powering a 100% Digital Tomorrow”. Evenimentul reunește experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și alți participanți pasionați de digitalizare și inovație.

Total
0
Shares
Total
0
Share