Recean, după întrevederea cu fermierii: ”Negocierea unui echilibru este un proces complex”

 

Guvernul crește volumul subvențiilor acordate fermierilor din Moldova, în fiecare an. Cel puțin aceasta a menționat premierul Dorin Recean, într-o postare pe Facebook, publicată după întâlnirea de astăzi cu fermierii.

Recean mai adaugă că în acest an fondul de subvenționare este de 1,6 miliarde de lei. Acești bani fiind acordați pentru proiecte de dezvoltare, eficiență energetică, investiții în echipamente. Iar la rectificarea bugetară din vara curentă acest fond e printre beneficiarii unor creșteri.

”Guvernul reprezintă interesele tuturor cetățenilor. Și ale consumatorilor care plătesc prețul produselor alimentare, și ale fermierilor care primesc returnări de TVA (433 de milioane de lei doar în 2023), dar și ale gospodăriilor mici țărănești, ale afacerilor de familie și ale companiilor agricole mici, care la fel pot și trebuie să beneficieze de subvenții.

Negocierea unui echilibru între interesele tuturor cetățenilor este un proces complex, iar capacitatea de a discuta și de a face revendicări clare și rezonabile este foarte importantă”, a menționat premierul, în postare sa.

Amintim că reprezentanții Asociației Forța Fermierilor s-au arătat nemulțumiți de discuția cu premierul Dorin Recean, care a avut loc astăzi. Ei spun că au auzit „din nou mai multe promisiuni foarte generale”. În acest fel, Asociația a anunțat că va ieși pe 7 iunie la protest, în teritoriu.

Total
0
Shares
Total
0
Share