Politic

Recean vrea disciplină pentru executarea bugetară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Dorin Recean a început programul de lucru de la Briceni cu o întâlnire cu 25 de primari din regiune. Șeful Guvernului ascultă și își notează provocările cu care se confruntă comunitățile din Briceni: apeduct, iluminat stradal, dotarea instituțiilor sociale și a spațiilor publice.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul întrunirii, premierul s-a referit la importanța valorificării depline a surselor financiare disponibile pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională și locală, accentuând că anul trecut, în raionul Briceni nu a fost executată o parte din banii prevăzuți în buget.

„Trebuie să avem disciplină pentru executarea bugetară, pentru a nu rămâne cu sume nevalorificate. În acest sens, avem nevoie de un mecanism flexibil de replanificare, ca să ne putem ajusta mai rapid, prin realocări de bugete”, a spus Dorin Recean.

Șeful Executivului s-a referit la necesitatea de a ajuta funcționarii în scrierea proiectelor finanțate de partenerii externi: „Țara noastră are acces la mai multe resurse destinate localităților din Republica Moldova, dar pentru a beneficia de acestea trebuie să înaintăm proiecte sustenabile. Procesul de scriere a proiectelor este foarte important – este o disciplină de organizare a activității și obiectivelor noastre pe care le urmărim în beneficiul oamenilor”.

Potrivit prim-ministrului, o altă oportunitate pentru dezvoltarea localităților este programul „Satul european” lansat de Guvern, precum și valorificarea proiectelor de înfrățire cu localitățile din România, unde exista deschidere pentru proiecte comune, dar și posibilitatea de a prelua experiența în scrierea și accesarea proiectelor europene.

loading...

Comments are closed.