Recensământul Populației și Locuințelor 2024: Au fost recenzate 2 448 000 de persoane și 1 655 000 de locuințe

În perioada 8 aprilie-7 iulie 2024 în Republica Moldova s-a desfășurat Recensământul populației și locuințelor (RPL), activitate de anvergură națională care are drept scop prioritar producerea statisticilor oficiale privind numărul și distribuția teritorială a populației cu reședință obișnuită, structura etnică și religioasă, structura demografică și socioeconomică, precum și fondul locativ și condițiile de locuit ale persoanelor care locuiesc pe teritoriul țării.

RPL 2024 este primul recensământ din Republica Moldova care a fost organizat și desfășurat în format digital, datele de la populație fiind colectate prin interviu față-în-față, utilizând tablete și hărți digitale. Procesul de colectare a datelor în teren s-a desfășurat cu respectarea confidențialității și asigurarea regulilor de protecție a datelor.

Cu acest prilej, Biroul Național de Statistică (BNS), cu susținerea Uniunii Europene și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), au organizat un eveniment dedicat finalizării lucrărilor de recenzare în cadrul Recensământului populației și locuințelor 2024, care s-a desfășurat la data de 9 iulie curent.

Evenimentul a întrunit peste 100 de participanți, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, mediului academic, societății civile, mass-media, precum și personalului de recensământ antrenat în procesul de colectare a datelor pe teren.

Potrivit datelor preliminare prezentate în cadrul evenimentului, în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024 în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate 2448 mii de persoane, care includ atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova, inclusiv eventualele dublări, care vor fi identificate la etapa de procesare.

Totodată, în perioada sus-menționată au fost recenzate 1655 mii de locuințe, inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate.

Total
0
Shares
Total
0
Share