Recolta de porumb va fi mai mare în acest an. Se estimează peste 2 milioane de tone

Recolta de porumb din acest an va constitui peste 2 milioane de tone, iar producția de floarea – soarelui va fi de 785 de mii de tone, a precizat pentru Radio Moldova secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, scrie Radiomoldova.md

„La porumb, noi avem însămânțate 484 de mii hectare și anticipăm o recoltă de 2,1 milioane de tone. Avem 388 de mii de hectare de floarea soarelui, de unde considerăm că va fi recoltat 785 de mii de tone. Ce ține de sfecla de zahăr, avem aproape 11 mii de hectare și estimăm o recoltă de 660 de mii de tone de rizomi. Avem 25 de mii de hectare de soia de unde vor fi recoltate circa 55 mii de tone. Tutunul a fost cultivat pe o suprafață de 0,24 de hectare și se estimează a fi recoltat 0,7 mii de tone“, a precizat Vasile Șarban.

Precizăm că, anul trecut, potrivit Biroului Național de Statistică, recolta de porumb a fost de 705 mii de tone, iar cea de floarea – soarelui a constituit aproximativ 622 de mii de tone. Producția de soia a însumat aproape 31 de mii de tone, cea de sfeclă de zahăr – 382 de mii de tone.

Total
0
Shares
Total
0
Share