Social

Recomandările poliției pe timp de lapoviță și zăpadă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În condițiile căderilor de lapoviță si zăpadă pe întreg teritoriul țării, Poliția Republicii Moldova recomandă cetățenilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. 

Printr-un comincat de presă, poliţia recomandă în special șoferilor, să conducă prudent unitatea de transport pe toată durata deplasării și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic. Poliția apelează totodată la politețe și respect în trafic, întrucât din cauza condițiilor meteo nefavorabile, există pericolul producerii accidentelor rutiere.

„Vă recomandăm să fiți calmi și să nu vă antrenați în deplasări periculoase. 
Recomandăm tuturor șoferilor să folosească luminile de întâlnire atât pet timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere atat pe trasee locale cât și naționale. Poliția Republicii Moldova recomandă tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează sa se deplaseze și să echipeze unitatea de transport corespunzator.”, se spune în comunicatul Poliției.

Poliția recomandă și evitarea discuțiilor telefonice în timpul conducerii unității de transport și chiar îndeamnă cetățenii să renunțe la calatoria cu automobilul dacă nu este una urgentă!

Recomandăm și pietonilor să fie atenți și să evite zonele carosabile, mai ales o dată cu lăsarea întunericului. Le recomandăm să traverseze drumul doar dupa ce s-au asigurat ca o pot face în siguranță.

Poliția Republicii Moldova recomandă tuturor cetățenilor să apeleze 902 pentru orice incident produs pe teritoriul țării.

loading...

Comments are closed.