Recomandările Poliției pentru șoferii care pleacă la drum în acest weekend

drumuri moldova, politia rm, soferi politisti

Ținând cont de faptul că urmează două zile de weekend, pentru creșterea siguranței traficului rutier şi pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, polițiștii de patrulare pe principalele drumuri naționale, intensificând activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) va implica suficienți inspectori pe principalele drumuri din țară, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere și la orele cu trafic intens.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de brumă, sau să persiste ceața, șoferii sunt sfătuiți să circule, atât în localități cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul dinainte și să manifeste prudență sporită atunci când pe marginea drumurilor se afla pietoni, mai ales copii.

INP reamintește că începând cu 1 noiembrie, conform RCR fiecare conducător auto este obligat să circule cu luminile conectate pe timp de zi, iar atunci când carosabilul este acoperit cu brumă, polei sau zăpadă sunt obligați, conform legii să circule cu pneurile de iarnă.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share