Alte știri

Reconstrucția terenului de sport al Liceului cu profil sportiv nr. 2 a fost inclusă în lista proiectelor propuse spre implementare prin parteneriat public-privat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul municipal Chișinău a aprobat recent includerea proiectului privind reconstrucția terenului sportiv al Liceului teoretic cu profil sportiv nr. 2, din str. Alecu Russo, 57, sectorul Ciocana, în lista proiectelor investiționale propuse spre implementare prin parteneriat public-privat (PPP).

Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea infrastructurii terenului sportiv al liceului; amenajarea unui teren de fotbal de dimensiuni standard, a unui teren de minifotbal și a unui teren multifuncțional; amenajarea vestiarelor, a grupurilor sanitare și a oficiilor; asigurarea condițiilor optime pentru practicarea sportului; crearea unei platforme educațional-sportive moderne și eficiente.

Prin decizia aprobată recent de Consiliul municipal, a fost completată Lista aprobată de autoritățile locale privind inițierea procedurii de promovare și lansare a proiectelor investiționale propuse spre implementare prin parteneriat public-privat, care include 17 inițiative ale APL Chișinău, din domeniile: educație, sănătate, social, sport, cultură etc., pentru a relansa relațiile de cooperare dintre Primărie și mediul de afaceri din capitală.

Lista de inițiative propuse pentru realizare în baza PPP se referă la: amenajarea spațiilor de parcare și construcția de parcări; modernizarea rețelei de iluminat public; reconstrucția și valorificarea clădirilor istorice, proprietate a municipiului Chișinău; reamenajarea și construcția trecerilor subterane de pietoni și a mini centrelor comerciale și de prestări servicii (pasajul subteran de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 8/1 cu str. Ismail); valorificarea deșeurilor de la poligonul municipal din Țânțăreni; amenajarea parcurilor, zonelor de agrement, păduri-parc; reconstrucția capitală a telefericului din str. Nicolae H. Costin până la Calea Ieșilor; construcția Centrului Agro-Logistic Chișinău; valorificarea și modernizarea instituțiilor medicale, educaționale, sociale, sportive și culturale; valorificarea bunurilor municipale; asigurarea securității cetățenilor și a obiectivelor de importanță prin supravegherea video a orașului Chișinău.

Formularul şi lista obiectivelor propuse agenţilor economici pentru participarea în cadrul PPP sunt publicate pe pagina web oficială a municipalității: chisinau.md.

loading...

Comments are closed.