Referendumul PDM a fost validat de CEC! Peste 700.000 de oameni au votat PENTRU

pcrm voronin, pdm, Au fost înregistrați primii participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, cec alina radu,

Referendumul propus de PDM pentru micșorarea numărului de deputați și retragerea mandatului de deputat în cazul neîmplinirii atribuțiilor a fost validat de către Comisia Electorală centrală, acest anunț a fost făcut de președinta CEC, Alina Russu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit rezultatelor preliminare oferite de CEC, la întrebarea privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61, peste 730.000 de alegători au ales opţiunea PENTRU, iar peste 260.000 au ales opţiunea CONTRA, scrie Publika.md

La întrebarea dacă vor să-i demită pe aleşii poporului care nu-și îndeplinesc angajamentele, peste 790.000 de alegători au votat PENTRU, iar peste 200.000 au ales opţiunea CONTRA.

Pentru ca referendumul să fie declarat valabil este necesară participarea a cel puțin o treime din alegătorii înscriși în listele electorale.

Potrivit programului calendaristic, aprobat de Comisia Electorală Centrală, procesele verbale cu rezultatele votului urmează să ajungă la CEC până în data de 26 februarie, inclusiv.

Comisia urmează, până în 4 martie, să transmită hotărârea privind rezultatele referendumului la Curtea Constituţională, care va confirma sau infirma rezultatele plebiscitului până în 14 martie.

Inițiativa de a micșora numărul de deputați și de a oferi poporului de a retrage mandatul aleșilor care nu își îndeplinesc atribuțiile a fost anunțată de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă. Totodată, se pare că și un număr mare de votanți al blocului ACUM au votat la referendum, chiar dacă liderii acestuia au îndemnat oamenii să îl boicoteze.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share