Alte știri

Refuză să vină în Moldova? Șanse mari pentru Kovesi la șefia Parchetului European

Pinterest LinkedIn Tumblr

Laura Codruța Kovesi se pare că are alte planuri decât să devină Procurorul General al Republicii Moldova. Aceasta are șanse mari să ajungă la șefia Parchetului European, după ce contracandidatul principal al său, Jean-Francois Bonhert ar putea să obțină funcția de șef la anticorupție în Franța.

Se pare că dorința de a nu permite un procuror european, se va îndeplini și fără votul socialiștilor. Laura Coduța Kovesi, despre care deputatul Iurie Reniță a spus că este binevenită să devină Procuror General al Republicii Moldova, iar presa afiliată puterii a publicat cu duiumul știri, este aproape să devină șef la Parchetul European.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, este favorit pentru a prelua conducerea Parchetului Național Financiar (PNF), o instituție echivalentă în Franța cu Direcția Națională Anticorupție din România.

Bohnert ar urma să îi ia locul actualei șefa a PNF, Eliane Houlette, căreia relatează postul francez de televiziune TV5, citat de g4media. În cazul în care Bohnert va fi numit în fruntea PNF, Consiliul UE nu s-ar mai putea opune numirii Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

Până acum, Consiliul UE l-a susținut pe Jean-François Bohnert în cursa pentru șefia Parchetului European împotriva lui Kovesi care are susținerea Parlamentului European. Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile, notează sursa citată.

loading...

Comments are closed.