Social

Regimul lui Erdogan a cerut extrădarea președintelui unei fundații care administrează licee și școli din România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fatih Gursoy, președintele fundației „Lumina”, care administrează mai multe instituții de învășământ, a fost ridicat marți dimineață de la domiciliu, în baza unei cerereri de extrădare din partea Turciei. Înformația a fost confirmată G4Media.ro de către soția acestuia.

Fatih Gursoy e acuzat de „complot împotriva statului turc”. El a ajuns la parchet în jurul orei 9. Cererea de extrădare urmează să fie judecată de magistrați.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel București a refuzat extrădarea unei profesoare de origine turcă de la Liceul Internațional de Informatică din București. În decembrie 2018, un judecător tot de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România.

Turcia îi acuză colaborare cu gruparea lui Fetullah Gulen, acuzată că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Instituția de Învățământ Lumina administrează mai multe instituții de învățământ din România.

Comunicat al „Lumina”, Instituții de Învățământ:

Răzbunarea lui Erdogan a ajuns și la președintele Școlilor Lumina din România

Președintele Școlilor Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat în această dimineață de acasă de trei polițiști români, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara.

Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel unde se va judeca mandatul de extrădare.

Este încă un abuz al autorităților turce care continuă sâ îi vâneze peste tot în lume pe opozanții regimului dictatorial al lui Erdogan.
Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel.
Lumina Instituții de Învățământ respinge cu ferimitate atitudinea autorităților de la Ankara care au început o adevărată vânătoare a reprezentanților Școlilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educațională.

Ne exprimăm de asemenea toată încrederea în instituțiile statului român care respectă drepturile și libertățile cetățenilor”.

loading...

Comments are closed.