Lifestyle

Regina Elisabeta a II-a a suferit de o tulburare psihică în copilărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) ar fost afecatată de tulburări obsesiv-compulsive când era mică, obișnuind să-și alinieze creioanele în linii perfect drepte pentru a se simți în siguranță. Cel puțin așa reiese dintr-o noua carte, “Guvernanta”, lansată de curând în UK, în care se fac dezvăluiri surprinzătoare despre Regina Marii Britanii.

Cartea scrisă de Wendy Holden, încadrată în categoria istorie și ficțiune biografică, spune povestea profesoarei Majestății Sale, Marion Crawford. Potrivit dezvăluirilor din carte, Regina Elisabeta a II-a alinia creioanele și farfuriile în mod compulsiv când în copilărie.

„Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburăre obsesiv compulsivă”, spune Holden în lucrarea sa, conform Daily Mail.

Profesoara Crawford ar fi întrebat-o pe Elisabeta de ce face acele lucruri, iar aceasta i-ar fi răspuns că se simte în siguranță când aliniază creioanele. „În siguranță? În siguranță față de ce?” se întreba adesea Marion, dar nu a primit niciodată un răspuns deoarece mama Reginei evita subiectul. Marion Crowford a publicat aceste amintiri într-o carte intitulată “Micuța Prințesă”, în anul 1950. Potrivit profesoarei, viitoarea regină, pe care o numea ea Lilibet, era un copil foarte ordonat, aceasta păstrându-și toate cărțile și lucrurile într-o stare imaculată: „La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele.”

Sursa: Unica.ro

Citește și: Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe un termen nedeterminat. Care este motivul

loading...

Comments are closed.