Reorganizări la ASP: Candidații la examenele auto din Criuleni și Dubăsari vor susține proba în Chișinău sau Orhei

În vederea îmbunătățirii procesului de examinare auto și pentru a asigura transparența acestuia, candidații care au absolvit școlile auto din raioanele Criuleni și Dubăsari, vor putea susține examenele de calificare (teorie/practică) la una din subdiviziunile de examinare ale ASP din Chișinău și Orhei, începând cu data de 1 aprilie 2024. Candidații vor avea opțiunea de a selecta locația de sine stătător.

Persoanele care au iniţiat la Criuleni procedura de examinare la una dintre probe (teoriei/practică), indiferent de rezultatele obţinute, „admis” sau „respins”, fără a finaliza procedura de examinare, vor fi admise la examen, la toate sub/categoriile, programându-se la oricare din subdiviziunile de examinare auto ale ASP din mun. Chișinău sau Orhei.

Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Criuleni, care, la moment, nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens.

Conform datelor statistice pentru anii 2022 și 2023, numărul de servicii de examinare prestate în cadrul locației din or. Criuleni este cel mai mic, comparativ cu cele 11 locații ale Direcţiei de examinare a conducătorilor auto ale ASP, având un trend descrescător.

Începând cu 1 aprilie, pentru a facilita accesul la serviciile de examinare, numărul examinatorilor autorizați în locația din municipiul Orhei va fi majorat, ceea ce va permite extinderea numărului de locuri disponibile pentru serviciile de examinare, fără a crește timpul de așteptare.

Recent, în mun. Chișinău, ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică (categoria B). Acestea sunt amplasate în incinta secțiilor de înmatriculare auto din sectoarele Sculeni (str. Calea Ieșilor, 14) și Rîșcani (str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1).

Serviciile de înmatriculare auto vor continua să fie prestate în cadrul subdiviziunii ASP din or. Criuleni (str. Orhei, 56), dar și în incinta Centrului multifuncțional Criuleni (str.31 August 1989 nr.139).

Total
0
Shares
Total
0
Share