Replica lui Ilan Șor pentru Litvinenco: ”Sunt consternat de impertinența acestui impostor și uzurpator galben și mucos”

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a dat o replică ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia noiembrie este o lună neagră pentru Șor. Liderul opoziției a menționat că luna aceasta este neagră pentru popor din cauza guvernării PAS, din care face și Litvinenco.

Ilan Șor a menționat că Litvinenco a compromis justiția în Republica Moldova.

„Sunt consternat de impertinența acestui impostor și uzurpator galben și mucos, neministru al Justiției, Sergiu Litvinenco. După ce a compromis ideea de concurs public transparent, prin coordonarea alegerii șefei Procuraturii Anticorupție, după ce a compromis noțiunea de justiție, prin ordinele pe care le-a dat, pe Facebook și pe la televiziuni, procurorilor și judecătorilor, după ce a compromis noțiunea de stat de drept, el anunță triumfător că noiembrie este o lună neagră pentru Șor”, s-a indignat Ilan Șor.

El a făcut o precizare privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, precizând că Litvinenco ar trebui să ceară tragerea la răspundere a Maiei Sandu, care a votat pentru concesionare.

„El pretinde că aș fi rămas fără aeroportul preluat fraudulos de la stat. De ce atunci nu le cere procurorilor să o aresteze pe șefa lui, Maia Sandu, care a votat pentru transmiterea aeroportului în gestiunea unui investitor? Precizez, aeroportul nu a fost preluat de la mine, pentru că aeroportul a fost dat în gestiunea unui administrator cu bani, care a demonstrat că știe să investească în el, pentru a-l face mai atractiv și mai confortabil pentru oameni. Gestionarul a investit peste 90 de milioane de euro, ceea ce niciodată nu ar fi făcut statul, mai ales când este condus de o grupare de impostori. Voi ați demonstrat că nu sunteți capabili să construiți, ci doar să închideți și să interziceți. Mă tem să mă gândesc la ce va fi cu aeroportul, după ce va fi gestionat de voi”, a specificat Ilan Șor.

El a amintit și de inițiativa lui Litvinenco de a scoate Partidul „ȘOR” în afara legii.

„Incompetența și analfabetismul juridic al mucosului neministru al Justiției s-a văzut atunci când a depus sesizarea la Curtea Constituțională privind interzicerea Partidului „ȘOR” și ea a fost returnată, pentru că nu au fost respectate procedurile constituționale. De asemenea, și-a arătat prostia când a spus că decizia Curții de Apel în privința aeroportului este finală și au râs și câinii vagabonzi de el”, a menționat Ilan Șor.

El a criticat și modul în care a fost deferit justiției Vladimir Andronachi.

„Mucosul coordonator al concursurilor trucate mai jubilează în cazul arestării lui Andronachi. Oare așa trebuie să fie un ministru al Justiției? Să se bucure că un cetățean a fost răpit de către serviciile secrete ale altui stat și adus cu forța în țară, cu sacul pe față? Asta este justiție? Așa vreți să fiți judecați voi pentru nenorocirea pe care i-ați adus-o țării și oamenilor?”, a atenționat Ilan Șor.

Liderul opoziției a amintit de mai multe eșecuri ale guvernării.

„Mucosul sabotor al justiției Litvinenco îl acuza pe Plahotniuc de injustiție, dar el însuși a creat o justiție capturată. Ceea ce a făcut el prin trucarea concursului de alegere a șefei Procuraturii Anticorupție anulează acum toată justiția. El știe că regimul pe care îl reprezintă a adus sărăcie. Luna noiembrie este lună neagră pentru popor, pentru că a adus numai scumpiri, crize și, mai nou – întuneric! Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani, când țara mea a rămas pe întuneric, din cauza unor marionete care nu doar că nu știu să conducă, ci erodează conștient statul. Oamenii nu au cu ce să-și cumpere pâine, nu au cu ce să-și plătească facturile și riscă să rămână și fără apă. Tot în noiembrie a fost comis un atac raider asupra celui mai mare producător de pâine – „Franzeluța”, unde a fost provocat un nou conflict și riscăm să avem o nouă criză. Voi sunteți producători de crize și, după toate astea, tu mai ai tupeu să vorbești despre reforme, mucosule?”, a concluzionat Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share