Politică

Reprezentanții companiei „Thor Security Group” neagă asocierea cu Ilan Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții companiei „Thor Security Group”, care a câștigat la finele anului trecut un contract pentru instalarea camerelor de supraveghere pe coridoarele instanțelor de judecată, neagă asocierea cu Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”. Reacția vine după difuzarea emisiunii „Cutia Neagră Plus”, care a abordat subiectul.

„Ilan Șor nu are nici o legătură cu compania noastră – nu este fondator și nu este (nu a fost) membru al blocului administrativ. Compania s-a dezvoltat din sursele financiare ale Lilianei și Igor Bodorin și datorită profesionalismului membrilor echipei”, se arată într-o reacție trimisă la adresa redacției noastre.

„Gardienii care prestează servicii de pază fizică în sediile Judecătorie Chișinău au doar posibilitatea de a monitoriza respectarea ordinei publice vizionând camerele amplasate la intrarea de baza/secundara în clavire, holuri și coridoare, și nicidecum camerele video amplasate în sălile unde se desfășoară ședințele judecătorești”, mai spun aceștia.

Licitația pentru selectarea companiei care va asigura serviciile de pază a celor cinci sedii ale Judecătoriei Chișinău a fost desfășurată în decembrie 2020.

Precizăm că anterior, Igor Bodorin a fost directorul firmei „Klassica Force” care a intrat în proces de insolvabilitate și și-a sistat activitatea, iar acesta a preluat administrarea firmei „Thor Security Group”.

„Klassica Force” asigura paza celor trei bănci implicate în furtul miliardului: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, dar și paza de corp a lui Ilan Șor. Într-o investigație recentă, Cutia Neagră a arătat cum compania de pază „Klassica Force” a fost implicată în dispariția a 12 dosare de creditare a cinci companii apropiate lui Ilan Șor în noaptea în care s-a încheiat furtul prin credite neperformante de la cele trei bănci.

Mașina „Klassica Force” în care se aflau contractele de împrumut ale firmelor lui Șor, în valoare de 350 de milioane de lei, a ars pe un câmp din Ialoveni. Șoferul care se afla la volanul mașinii, Andrei Tofan, despre care timp de cinci ani s-a crezut că s-ar fi sinucis, este viu și nevătămat, administrează o afacere care câștigă licitații organizate de Primăria Chișinău și, cel mai curios, este nepot al lui Igor Bodorin, susțin sursele noastre din cadrul Procuraturii.

Dosarul pornit încă în 2014 pe faptul incendierii mașinii de încasatori zace și acum în birourile Procuraturii Anticorupție.

loading...

Comments are closed.