Reprezentanții Ministerului Finanțelor au participat la atelierul de instruire privind noua metodologie PEFA, organizat de Banca Mondială

Mai mulți funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor au participat, în perioada 8-12 iulie curent, la atelierul de instruire privind noua metodologie de evaluare a cheltuielilor publice și responsabilității financiare (PEFA) 2016, organizat de Banca Mondială.

Aspectele abordate în cadrul activității de instruire au fost axate pe elementele de bază ale PEFA 2016, precum: rezultate, piloni, indicatori și dimensiuni, obiectivele și sarcinile tuturor participanților în procesul de evaluare, analiza performanței managementului finanțelor publice (MFP), gestionarea procesului de evaluare PEFA și utilizarea PEFA în vederea îmbunătățirii MFP.

Prezentă la deschiderea atelierului, dna Tatiana Ivanicichina, Secretar de stat al Ministerului Finanțelor, și-a exprimat încrederea că rezultatele evaluării vor fi utile și relevante, astfel, contibuind la îmbunătățirea performanței managementului finanțelor publice.

Misiunea de evaluare PEFA în Republica Moldova este lansată, astăzi, 13 iulie curent. Evaluarea va cuprinde anii 2018-2020 și va fi condusă de echipa Băncii Mondiale, în cadrul finanțării oferite de Uniunea Europeană și în parteneriat cu Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, în calitate de coordonator din partea Republicii Moldova și UN Women.

Atelierul s-a desfășurat în format online și a întrunit reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Finanțelor, Curții de Conturi, Cancelariei de Stat, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Achiziții Publice, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Inspecției Financiare etc.

Programul PEFA oferă un cadru pentru evaluarea și raportarea punctelor tari și a punctelor slabe ale managementului financiar public utilizând indicatori cantitativi pentru a măsura performanța.

Total
0
Shares
Total
0
Share