Alte știri

Republica Cehă a oferit o donație pentru două spitale din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Căușeni va fi dotată cu 11 paturi multifuncționale, iar secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Călărași, va fi utilată cu 10 paturi multifuncționale. Valoarea totală a asistenței umanitare se ridică la 390 000 de euro, transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

Evenimentul de transmitere a ajutorului umanitar a avut loc pe data de 3 noiembrie curent, în prezența ambasadorului Republicii Cehe în RM, Excelența Sa, Zdeněk Krejčí și a secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci.

„Asistența umanitară oferită astăzi este parte a răspunsului umanitar la pandemia COVID-19, pentru care Guvernul Republicii Cehe a oferit fonduri, fiind utilizate pentru achiziționarea paturilor în secțiile de reanimare a spitalelor raionale, pentru a crește capacitățile de internare urgentă a pacienților din raioanele Republicii Moldova. De asemenea, a fost alocată o sută de mii de euro pentru a reduce răspîndirea COVID-19 în rîndul persoanelor cu dizabilități. Republica Cehă va continua să finanțeze și să implementeze proiecte de cooperare externă pentru dezvoltare”, a subliniat ambasadorul Republicii Cehe în RM, Excelența Sa, Zdeněk Krejčí. Marina Golovaci, secretar de stat MSMPS a menționat că pandemia COVID-19 a pus la grea încercare întreaga lume, dar în același timp a unit țările, guvernele și comunitățile.

„Aduc sincere mulțumiri poporului ceh pentru acest sprijin extrem de important oferit Republicii Moldova și în special sistemului de sănătate, care va contribui la îmbunătățirea condițiilor existente în secțiile de reanimare, și în mod direct va ajuta pacienții să depășească situația dificilă de sănătate în care se află. La fel, apreciem înalt suportul acordat în finanțarea și implementarea proiectelor privind dezvoltarea cooperării externe”. Pe lîngă ajutorul umanitar, Republica Cehă sprijină anual proiecte de dezvoltare în valoare de peste trei milioane euro în Republica Moldova, pe diferite domenii de activitate.

FLASH // Alți 20 de moldoveni și-au pierdut viața din cauza infecției COVID-19

loading...

Comments are closed.