Republica Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, întru gestionarea crizei grânelor

Republica Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, întru gestionarea crizei grânelor, alături de cele cinci state membre a UE (România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia), scrie Bani.md

„Republica Moldova a fost invitată să fie parte a platformei și să participe la cea de-a treia reuniune în zilele următoare. Este important ca să întreprindem toate acțiunile ce vor reduce timpul de trecere a frontierei pentru produsele agricole, să îmbunătățim infrastructura de la punctele de trecere, astfel încât tranzitarea cerealelor ucrainene să aibă loc în regim fluidizat”, potrovit declrației ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care se află într-o vizită în Ucraina în scopul planificării eficiente a logisticii transportului de cereale.

Transportul cerealelor ucrainene pe calea ferată din Republica Moldova este mai scump din 1 iulie, cu 8%, potrivit directorului adjunct al „Ukrzaliznytsia”, Valeriy Tkachev, citat de agroportal.ua.

„Diferența de tarife pentru livrarea de cereale la elevatoarele de cereale din Ismail este de 10 dolari, din Reni – 12 dolari. Dacă Ucraina ar putea obține o reducere de aproximativ 5 dolari, ar fi realist să încarce nu doar direcția spre Reni, ci și spre Giurgiulești”, spunea Tkachev.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share