Economic

Republica Moldova primește de la UE 3,6 milioane de euro! Ce se va face cu banii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova primește de la UE 3,6 milioane de euro, pentru consolidarea cadrului infrastructurii calității în contextul DCFTA.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mulțumit partenerilor străini, în special Uniunii Europene, pentru suportul acordat în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, inclusiv Acordul de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA). La rândul său, Ambasadorul Delegației UE a dat asigurări că UE va continua să sprijine implementarea prevederilor din Acordul de Asociere și DCFTA.

”De trei ani, Republica Moldova are acces la cea mai mare piață din lume, peste 500 de milioane de consumatori – cetățeni ai UE, care se bucură de produse de înaltă calitate fabricate în Republica Moldova. Acest proiect va acorda asistență agenților economici la implementarea legislației deja armonizată. O parte importantă este dedicată sectorului privat, în primul rând de a fi informat despre cerințele UE pentru exportul produselor pe piața europeană și, în al doilea rând – de a-l ajuta să încadreze produsele și serviciile în aceste standarde europene. Proiectul va avea un impact pozitiv asupra calității produselor și creșterii încrederii consumatorului autohton, ceea ce va impulsiona creșterea economică”, a subliniat Ambasadorul UE.

Durata de implementare a Proiectului ”Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” este de trei ani. Suportul oferit de Uniunea Europeană este în valoare de 3,6 milioane de euro.

chiril gaburici, ministerul economiei

loading...

Comments are closed.