Politic

Republica Moldova va avea o ambasadă în India

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova este interesată în aprofundarea relaţiilor bilaterale cu India şi intenţionează să deschidă o misiune diplomatică la New Delhi, fapt ce va crea premisele necesare pentru impulsionarea relaţiilor între cele două ţări pe toate dimensiunile. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, la întrevederea de joi cu ambasadorul agreat al Republicii India în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Thanglura Darlong.

Oficialii au discutat stadiul actual şi modalităţile de impulsionare a relaţiilor moldo-indiene, colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum şi oportunităţile de diversificare a relaţiilor comercial-economice. Ministrul a apreciat sprijinul Guvernului de la New Delhi acordat sub forma unor burse de instruire pentru funcţionarii publici din Moldova prin intermediul Programului de asistenţă tehnică şi economică a Indiei.
 
Ambasadorul Thanglura Darlong a reiterat interesul ţării sale de a extinde şi aprofunda relaţiile de cooperare cu Republica Moldova în cele mai diverse domenii de interes reciproc, inclusiv agricol, farmaceutic, tehnologiilor informaţionale şi altele.
 
Interlocutorii şi-au exprimat convingerea că vizita ministrului Ulianovschi în India, în perioada 10-15 august, va constitui un pas important în aprofundarea şi dezvoltarea relaţiilor bilateral şi iniţierea unor noi proiecte investiţionale cu participarea companiilor indiene.
loading...

Comments are closed.