Alte știri

Republica Moldova va găzdui un turneu internaţional de fotbal pe plajă

Pinterest LinkedIn Tumblr

R. Moldova va fi gazda primei competiții internaționale la fotbal pe plajă după pauza cauzată de coronavirus, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul Federaţiei naţionale de profil.

Ea va organiza în perioada 19-23 august curent meciurile din cadrul Euro Beach Soccer League, Divizia B.

La competiția găzduită de noua arenă de fotbal pe plajă din Chișinău urmează să participe 16 selecționate, care vor fi repartizate în 4 grupe. Numărul echipelor deocamdată nu este confirmat. Câștigătoarele grupelor vor promova în eșalonul de elită (Divizia A).

În prezent Federația Moldovenească de Fotbal se află în ultima etapă a lucrărilor de construcție la noul stadion de fotbal pe plajă din parcul ”La Izvor” din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. „Până la sfârșitul lunii iulie planificăm să dăm în exploatare noua arenă sportivă”, a declarat directorul executiv al Federaţiei, Adrian Ixari.

Arena va avea o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP și cu posibilitate de a fi adăugate încă 500 de locuri. Ea va putea fi utilizată și de alte probe de sport: volei pe plajă sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. Sub tribune vor fi construite vestiare pentru 4 echipe și arbitri, birouri pentru observatorii de meciuri internaționale, alte încăperi administrative necesare pentru organizarea meciurilor și competițiilor internaționale. Stadionul va fi gestionat de FMF în colaborare cu Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă.

loading...

Comments are closed.