Republica Moldova va primi un grant de 105 milioane de euro de la Comisia Europeană

Republica Moldova va primi un grant de 105 milioane de euro de la Comisia Europeană. Executivul a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul de la Chișinău și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova.

Amendamentul prevede o finanțare adițională în valoare de 105 milioane de euro sub formă de grant, majorând astfel bugetul programului de suport până la 240 milioane de euro, care va fi debursat în două tranșe suplimentare, până la sfârșitul anului 2023.

Potrivit Ministerului Finanțelor, acest suport financiar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic produs de creșterea prețurilor la energie, va spori capacitatea statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și va susține eforturile în asigurarea securității energetice în Republica Moldova.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova a fost semnat la Bruxelles la 15 decembrie 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share