Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID-19, monitorizate de poliție. Au fost intensificate verificările în transportul de pasageri în comun

În condițiile situației pandemice din țară, pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19, Inspectoratul General al Poliției a efectuat,  în perioada 20-25 februarie, verificări în transportul de pasageri în  comun. Acțiunea s-a desfășurat în toată țara  și a avut drept scop monitorizarea  respectării normelor de sănătate publică, dar și siguranța în care sunt transportați pasagerii.

Chiar dacă polițiștii  au întreprins în permanență măsuri de responsabilizare și conștientizare a populației despre riscurile îmbolnăvirii și răspândirii COVID-19, nu toți cetățenii se conformează.

În acest context,  angajații Inspectoratului național de securitate publică, împreună cu inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto, au verificat respectarea măsurilor de sănătate publică de către administratorii de rute, șoferii transportului urban și interurban, precum și pasagerii. S-a controlat numărul de călători, dacă autovehiculele sunt dotate cu dezinfectant și dacă conducătorii auto și pasagerii poartă mască.

În doar cinci zile, au fost verificate peste 700  de unități de transport, dintre care 365 de rute urbane și peste 330 interurbane. De asemenea, circa 50 de conducători și  peste 100 de călători  au fost identificați că nu respectă măsurile minime anti-COVID, astfel fiind atenționați despre riscul îmbolnăvirii cu virusul.

Intervenţiile vor continua  și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, purtării măștii de protecție,  precum și a prevenirii și limitării infectării cu COVID-19.

Inspectoratul General al Poliției reiterează apelul către cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Total
0
Shares
Total
0
Share