Alte știri

Centrele de Tineret din ţară vor beneficia de echipamente de protecție împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Nigina Abaszadeh. transmite Telegraph.md

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: activitățile derulate în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor, în contextul virusului COVID-19; consolidarea rolului sistemului educațional general și profesional tehnic în prevenirea comportamentelor riscante la tineri și promovarea unui mod sănătos de viață; inițierea procesului de evaluare a Strategii Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 și posibilitatea acordării suportului pentru elaborarea unei noi Strategii.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație pentru suportul oferit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul Programului de asistență psihologică „Aleg să mă simt bine” scopul căruia a fost să ajute elevii și tinerii să-și protejeze sănătatea mintală și emoțională pe perioada pandemiei. „Cu siguranța pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele de activitate să intensificăm procesul de digitalizare a educației pentru a crea elevilor/tinerilor spații sigure de învățare în noul an de studii”, a subliniat oficialul.

În context, reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Nigina Abaszadeh a vorbit despre activitățile derulate în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor, în contextul virusului COVID-19 și anume: organizarea unui program de instruire online pentru lucrătorii de tineret din Republica Moldova; inițierea campaniei de sensibilizare a opiniei publice „#Noi Stăm Acasă Pentru Că Ne Pasă”; procurarea echipamentelor de protecție pentru angajații Centrelor de tineret etc.

După întrevedere, oficialii au participat la evenimentul de donație a unui lot de echipamente de protecție pentru angajații Rețelei Centrelor de Tineret din țară. Acțiunea are loc în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova.

Astfel, toate cele 44 de centre de tineret (22 raionale și 22 locale) din Republica Moldova vor beneficia de: termometre infraroșu;  măști reutilizabile; șervețele umede antibacteriene; săpun lichid și dezinfectant.

Citește și: Spitalul Clinic Militar Central a primit echipamente de protecție în valoare de 15 000 de dolari. Cine este donatorul

loading...

Comments are closed.