Social

Revoltător! Angajații Facebook ascultau în taină convorbirile utilizatorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Facebook a angajat câteva sute de contractanți pentru a asculta și decripta mesajele audio ale utilizatorilor. Acest lucru a fost raportat la Bloomberg de sursele cunoscute cu situația care doresc să rămână anonimi, de teama de a nu-și pierde locul de muncă.

Potrivit interlocutorilor publicației, contractanții nu aveau informații despre locul în care Facebook a obținut înregistrările audio și de ce rețelele de socializare au nevoie pentru a le decripta. Acest lucru li s-a părut lipsit de etică, deoarece compania nu le-a informat utilizatorilor că sunt ascultate de persoana a treia.

Facebook a confirmat că a avut loc preluarea convorbirilor, dar le-a asigurat reporterilor că a oprit această activitate în urmă cu mai mult de o săptămână și nu intenționează să o reia.

Compania a explicat că a folosit înregistrările doar acelor utilizatori care au ales opțiunea de a decripta fișierele audio din messenger și, astfel, a verificat cât de bine funcționează rețeaua neuronală creată pentru acest lucru. Oficialii Facebook au adăugat că postările au fost anonimizate.

Pentru prima dată, funcția de decriptare a înregistrărilor audio a apărut pe 2015 în Facebook. Anul trecut, Facebook a făcut o scurgere majoră de informații despre utilizatori: aceștia au fost colectați și folosiți în scopuri proprii de către filiala Cambridge Analytica. Incidentul a afectat aproximativ 90 de milioane de proprietari de conturi. În pedeapsă, Facebook a fost obligată să plătească o amendă de cinci miliarde de dolari.

 

 

 

loading...

Comments are closed.