Externe

Rezistenţa ucraineană în faţa ruşilor va ceda în curând, susţin unele servicii de informaţii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia va accelera ofensiva în faţa căreia apărarea ucraineană nu va mai rezista mult timp, potrivit unei note a servicilor de informaţii dintr-o ţară NATO, obţinută de jurnaliştii de la BFM TV, scrie mediafax.ro

Apărarea rezistă de pe 24 februarie, din momentul în care a început ofensiva Rusiei în Ucraina. Totuşi, potrivit notei, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze atacuri din ce în ce mai multe şi mai mari, cărora forţele ucrainene nu le pot rezista pe termen scurt sau mediu.

În plus, capitala Kiev, ameninţată de multe zile, şi zonele din vestul Ucrainei, cruţate la început de atacuri, sunt vizate de rachetele ruseşti. Ca urmare, partea de vest a ţării nu mai este în siguranţă şi diferite scenarii sunt analizate, potrivit autorilor acestui raport.

Specialiştii au mai observat o înmulţire a atacurilor cibernetice. Nu în cele din urmă, raportul subliniează temerea potrivit căreia Rusia se pregăteşte să utilizeze arme chimice în Ucraina, în special într-un oraş sau într-o zonă greu de ocupat.

Raportul exclude varianta ca Rusia să provoace în mod intenţionat un incident nuclear la Cernobîl, deoarece acesta va avea un efect negativ şi asupra ruşilor.

loading...

Comments are closed.