Politic

Rezoluția participanților la mitingul de ieri a ajuns la Guvern, Parlament și Președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rezoluția participanților la mitingul de duminică, 19 februarie, care a avut loc în centrul Chișinăului, a ajuns la Guvern, Parlament și Președinție. Hotărârea a fost transmisă acestor instituții, astăzi, de către reprezentanții Mișcării Pentru Popor, din care face parte și Partidul „ȘOR”. Potrivit rezoluției, cetățenii le-au dat ultimatum actualilor guvernanți ca, în cel mult o săptămână, să ofere un răspuns în ceea ce privește doleanța de a li se plăti integral facturile pentru lunile de iarnă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În rezoluție, se atrage atenția întregii țări, dar și comunității internaționale asupra situației critice în care a ajuns Moldova și cetățenii ei, ca urmare a scumpirilor fără precedent, a creșterii inflației, a majorării tarifelor pentru energie, din cauza incompetenței actualilor guvernanți. Prin urmare, cetățenii susțin că nu mai pot face față facturilor pentru lunile de iarnă, care sunt cele mai mari, și-i cer Guvernului să le plătească.

„Această rezoluție a fost votată de peste 40 de mii de oameni, din toate colțurile țării și din capitală. Așteptăm răspuns în scris din partea Guvernului, Parlamentului și Președinției la rezoluția pe care am transmis-o astăzi. Există o singură solicitare – achitarea facturilor cetățenilor pentru gaze, energie termică și electrică, pentru lunile de iarnă. Altfel spus, îi dăm o șansă Guvernului Recean, care a fost învestit recent. Acțiunea de ieri, care a fost una pașnică, a fost mediatizată mai mult de presa din străinătate, decât de cea din țară. În ciuda amenințărilor Maiei Sandu, potrivit cărora s-au pregătit destabilizări pentru acest miting, cu toții am văzut că acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care face parte din Mișcarea Pentru Popor.

Deși președintele Maia Sandu a promis de mai multe ori că porțile și ușile Președinției vor fi mereu deschise pentru cetățeni, reprezentații Mișcării Pentru Popor au fost lăsați după ușă.

„Președinția este o instituție închisă pentru cetățeni, deși „oamenii buni” au promis altceva. Întreținerea acestei instituții costă mult prea mult cetățenii moldoveni, care nici măcar nu au acces în Președinție, dacă nu împărtășesc viziunile dumneaei”, a adăugat Marina Tauber.

„Inițiativa noastră socială de a obliga Guvernul să achite facturile cetățenilor a fost semnată de peste 300 de mii de cetățeni, iar campania de colectare a semnăturilor continuă. Îndemnăm cât mai mulți oameni să o voteze”, a afirmat Natalia Guzun, vicepreședinte al formațiunii PACE.

Un alt reprezentant al Mișcării Pentru Popor, liderul Partidului „Renaștere”, Serghei Mișin, a declarat următoarele:

„Așteptăm un răspuns la rezoluția cetățenilor în decurs de șapte zile. Solicitările noastre sunt simple, nu sunt exagerate. Mizăm pe un răspuns pozitiv. În funcție de răspunsul autorităților, se va decide ce va face Mișcarea Pentru Popor mai departe”.

Din Mișcarea Pentru Popor fac parte reprezentanți ai mai multor forțe politice, asociații obștești, aleși locali și activiști civici din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.