Social

Rezultatele incredibile ale unui sondaj: „Dacă Duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, ați vota corupții sau incompetenții?”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu cât mai mult ne apropiem de alegerile parlamentare, cu atât mai multe sondaje sunt prezentate publicului larg. Un sondaj cu o întrebare mai puțin obișnuită a făcut și un internaut activ din Republica Moldova, Anatol Untură, cu pseudonimul de facebook, Dart Vader.

Acesta a adresat pe facebook următoarea întrebare:

“Dacă Duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare – cu cine ați vota?”

Și farmecul acestui sondaj este că Dart Vader a oferit două alternative: „Corupții” sau „Incompetenții”.

Chiar dacă cei mai mulți au votat pentru „Incompetenți”, cei care au votat pentru „Corupți” și-au argumentat mai bine alegerea în comentariile sondajului. Unul din internauți care a votat pentru corupți, a prezentat câteva argumente interesante, comentariul său adunând mai multe like-uri din partea celorlalți internauți:

” Idealiștii ar zice că cu incompetenții, că cu timpul învață și se fac competenți. Dar realist, problema putem s-o punem și așa: dacă ești bolnav și ai de ales între un doctor incompetent și altul corupt și competent și care te pune să-ți vinzi casa și grădina, pe care l-ai alege?, se spune în comentariul lui Ion Blănaru.

Și fostul Redactor-Șef a portalului Curentul.md, Adrian Platon, la fel a votat pentru „Corupți”, argumentând astfel:

„Alegerea nu e bogată, dar reieșind din opțiunile propuse votez corupții. În mare parte sunt competenți și mai fac și lucruri bune, chiar dacă nu mereu. Cu incompetenții e aleluia, aceștia și vor fura și nimic bun nu vor face pentru că nu îi duce capul la așa ceva. În cazul dat s-ar aplica teoria răului cel mai mic.”, se spune în comentariul lui Platon.
alegeri parlamentare, sistemul mixt, sondaj de opinie, sondaj sociologic, circumscriptii electorale, votezi corupti sau incompetenti, nu vota coruptii, coruptie Moldova, CNA, CCA, CEC, Comisia Electorala Centrala, Iurie Ciocan, IMAS, BOP, Barbarosie, Doru Petruti

În total, la sondaj au participat 124 de internauți. Dintre aceștia, 44% au votat pentru „Corupți”, în timp ce 56% au ales „Incompetenții”. Sondajul a fost realizat în perioada 22 / 24 ianuarie.

 

loading...

Comments are closed.