Alte știri

Rezultatele monitorizării a două proiecte finanţate de CNAM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) continuă şirul vizitelor de monitorizare a proiectelor investiţionale iniţiate în anul 2018 şi finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Reprezentanţii CNAM au vizitat recent Oficiul Medicilor de Familie Clococenii Vechi din raionul Glodeni, unde au verificat executarea contractului de finanţare a proiectului privind renovarea edificiului. Bugetul proiectului a constituit 230 de mii de lei, dintre care 150 de mii au fost alocaţi de CNAM. Din aceşti bani au fost finanţate unele reparaţii interioare ale clădirii.

Lucrările respective au continuat renovările efectuate în 2013, în proporţie de 60% din clădire, tot cu sprijinul CNAM şi care au costat atunci aproximativ 123 de mii de lei. La acea etapă au fost schimbate acoperişul, uşile şi ferestrele, renovată faţada, fiind asigurată astfel conservarea energiei termice.

Un alt proiect monitorizat de CNAM ţine de renovarea cazangeriei Centrului de Sănătate Balatina, pentru care compania a alocat 90 de mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale. Potrivit conducerii instituţiei, în urma implementării acestui proiect, cheltuielile de încălzire a edificiului în perioada rece a anului s-au micşorat de la 155 de mii la 130 de mii de lei.

La faţa locului, reprezentanţii CNAM au constatat că lucrările efectuate în cadrul ambelor proiecte menţionate mai sus corespund proceselor-verbale de recepţie finală prezentate de beneficiari, iar abateri în realizarea acestora nu au fost depistate. Implementarea celor două proiecte a permis asigurarea unei bune funcţionări a instituţiilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi, dar şi creşterea calităţii asistenţei medicale.

Citește și: CNAM şi-a onorat integral obligaţiile financiare pentru trimestrul doi faţă de instituţiile medicale

loading...

Comments are closed.