Social

Rezultatul vizitei ministrului Apărării din România: Batalion mixt pentru situații de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova şi România ar putea crea un batalion mixt pentru situații de urgență. Afirmaţia a fost făcută astăzi de către ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor, în cadrul unei conferinţe susţinute la Chişinău în comun cu ministrul moldovean al Apărării, Eugen Sturza.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă subiecte ce ţin de cooperarea militară bilaterală, dar şi cooperarea în cadrul organizaţiilor militare internaţionale.

„Au fost puse în discuţie modalități de sprijin prin care România ar putea să ne ajute la consolidarea capacităților Armatei Naționale. De asemenea, am abordat subiecte ce ţin de cooperarea în domeniul învățământului militar şi participarea militarilor moldoveni la operațiunile Uniunii Europene de gestionare a crizelor, în comun sau cu sprijinul României. Această intenție necesită o pregătire minuțioasă”, a opinat Sturza.

Oficialul român a afirmat că relaţiile în domeniul militar dintre R. Moldova şi România sunt excelente, iar Guvernul de la Bucureşti rămâne un susţinător aprig al autorităţilor de la Chişinău. „R. Moldova este un partener strategic pentru noi, nu doar un stat strategic. Vă asigur de întreaga noastră susținere”, a spus ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor.

El a precizat că se examinează şi perspectiva creării unui batalion mixt pentru situații de urgență, cu atât mai mult că România are deja experiență în acest sens cu Batalionul mixt româno-ungar de menţinere a păcii şi Batalionul multinaţional de geniu „TISA”. „I-am propus omologului meu un model de cooperare pe care noi îl avem pentru batalionul TISA, dar rămâne să analizăm exact care va fi destinaţia acestui batalion”, a conchis Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale al României, Mihai Fifor, efectuează astăzi o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia ministrului Apărării, Eugen Sturza.

Romania Moldova, batalion mixt pentru situații de urgență, eugen sturza, mihai fifor

loading...

Comments are closed.