Riscă 3 ani de închisoare pentru contrabandă cu miez de nucă în proporţii deosebit de mari

politia, riscă 3 ani de închisoare, pentru contrabandă cu miez de nucă în proporţii deosebit de mari

Judecătoria Căuşeni, sediul Central a pronunţat sentinţa prin care trei bărbaţi din raionul Căuşeni, au fost condamnaţi la cîte 3 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru contrabandă cu miez de nucă în proporţii deosebit de mari.

Inculpaţilor le-a fost incriminat faptul că, la finele anului 2016, urmărind scopul trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova, prin contrabandă, a mărfurilor în proporţii deosebit de mari fără a fi declarate organului vamal, au introdus pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, pe perimetrul frontierei cu regiunea transnistreană, eludându-i-se controlul vamal miez de nucă, pe care l-au depozitat în or. Tiraspol.

Ulterior, inculpații au încărcat miezul de nucă în automobilul de model ”Mercedes Sprinter” și, eludând postul vamal intern Hagimus, au încercat să-l transporte în or. Căușeni, urmând să-l comercializeze pe piața internă a Republicii Moldova ca marfă de origine autohtonă.

Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, confiscarea în folosul statului a mijlocului de transport utilizat la comiterea infracţiunii şi a sumei de bani în mărime de 800 921 lei, ce constituie contravaloarea miezului de nucă.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale care au și reprezentat acuzarea în instanța de judecată. Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share